Fotoshop programma downloaden

Veel mensen schrijven “fotoshop” terwijl dit eigenlijk “Photoshop” hoort te zijn. Photoshop is van Adobe en is het meest gebruikte fotobewerkingsprogramma ter wereld. Miljoenen mensen maken gebruik van Photoshop terwijl het een duur programma is. Dit programma is te downloaden als Trail versie waarna u er tegen betaling ongelimiteerd gebruik van kunt maken.

Natuurlijk zijn er genoeg alternatieven te vinden voor een duur programma als Photoshop. Hieronder een overzicht.

Picasa
Handig programma om foto’s te organiseren en te bewerken. Picasa voert alle gewone fotobewerkingen uit: uitsnijden, verkleinen, rode ogen wegwerken, enzovoorts. Je kan er níet mee tekenen. Het biedt veel mogelijkheden voor het opslaan en delen van foto’s: foto-albums op CD/DVD zetten, slide-shows maken en online foto-albums. Uitleg over het werken met Picasa is te vinden op: Picasa handleiding.
Platform: Windows XP, Vista, Mac OS X, Linux.
Nederlands: Ja.
Gratis: Ja.

Photofiltre
Handig programma met veel filters. Voor gewone fotobewerking, en het werken met selecties, maskers en transparantie (maar niet in meerdere lagen). Photofiltre is eenvoudig in gebruik, en geschikt voor het toevoegen van speciale effecten aan foto’s.
Platform: Windows.
Nederlands: Ja (op de website is een apart taalpakket te downloaden).
Gratis: Ja, voor privé-gebruikers.

Irfanview
Klein programma om foto’s te bewerken, en bestanden om te zetten. Irfanview kan zeer veel beeldformaten aan, en gewone fotobewerkingen uitvoeren: uitsnijden, verkleinen, verscherpen, helderheid en contrast aanpssen, rode ogen wegwerken, spiegelen, roteren, tekst plaatsen, wallpapers maken, panoramafoto’s maken, effecten gebruiken, enzovoorts. Irfanview bevat ook een tekenpalet om lijnen en vormen te tekenen, in te kleuren, en delen van een afbeelding te klonen.
Platform: Windows 98, ME, NT, 2000, XP, 2003, Vista, Windows 7.
Nederlands: Ja (op de website is een taalplugin te downloaden).
Gratis: Ja, voor privé-gebruikers.

Paint.NET
Goed programma voor fotobewerking, dat veel uitgebreider is dan Paint (het standaard tekenprogramma van Windows). Naast alle gewone fotobewerkingen kun je in Paint.NET tekenen, selecties maken, delen van een afbeelding klonen, en in meerdere lagen werken. Zo kun je ook fotocollages maken. Dit programma is minder krachtig dan GIMP, maar wel eenvoudig in gebruik.
Platform: Windows XP, Vista, Windows 7, Windows server 2003 met .NET Framework.
Nederlands: Nee.
Gratis: Ja.

GIMP
Dit Open Source programma heeft de mogelijkheden van een professioneel grafisch pakket, zoals Adobe Photoshop. Werken met zo’n programma is niet gemakkelijk. Naast alle gewone opties kun je o.a. tekenen, in meerdere lagen werken, selecties maken, maskers en kleurverlopen gebruiken. Via het online netwerk van GIMP kun je informatie en plugins vinden, en hulp vragen aan medegebruikers.
Platform: Windows XP, 2000, 2003, Vista, Windows 7, Mac OS X, Linux, Sun OpenSolaris, FreeBSD.
Nederlands: Ja. In Windows installeert GIMP zich in de taal van je Windows versie.
Gratis: Ja.

1 reactie op “Fotoshop programma downloaden

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>